ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Telefon021-221-3008

Eutanasie animale

Termenul de eutanasie deriva din termenul grec „eu” ce inseamna „bine” si „thanatos” ce inseamna moarte. O „moarte buna” ar fi aceea care survine cu minima durere si suferinta. In contextul acestor recomandari, eutanasia reprezinta actul de inducere de catre om a mortii animalului

Eutanasie

CompasiuneEste responsabilitatea noastra ca medici veterinari si fiinte umane, de a ne asigura ca, daca trebuie luata viata unui animal, acest fapt trebuie sa se petreaca cu cel mai mare grad de respect si subliniind faptul ca moartea trebuie sa survina cu cat mai putina suferinta si durere posibil.

Tehnicile de eutanasie trebuie sa aiba ca rezultat o pierdere rapida a cunostiintei, urmata de stop cardiac sau respirator si in final incetarea functiei cerebrale. Suplimentar, tehnica trebuie sa minimalizeze suferinta si anxietatea prin care trece animalul anterior pierderii cunostintei.

Eutanasie (include consult si anestezie)

< 5 kg165 lei
5-10 kg220 lei
10-20 kg275 lei
20-40 kg330-440 lei
> 40 kg440-550 lei

Nu se efectueaza eutanasie decat pentru pacientii Nobil VET care manifesta suferinta cronica sau acuta si pentru care nu exista posibilitati realiste de ameliorare a sanatatii.

Incinerare colectiva cu transport inclus

< 5 kg120 lei
5-10 kg170 lei
10-20 kg220 lei
20-40 kg330 lei
> 40 kg440 lei

Nevoia de a minimaliza suferinta, inclusiv frica, anxietatea si teama, trebuie luata in consideratie in determinarea metodei de eutanasie. Contentia delicata (preferabil intr-un mediu familiar si sigur), manipularea atenta si vorbitul cu animalul in timpul eutanasiei, au adesea un efect calmant asupra animalelor ce sunt obisnuite sa fie manipulate.

In cadrul cabinetului nostru, efectuam eutanasie doar pentru pacientii Nobil VET, care manifesta suferinta cronica sau acuta si pentru care nu exista posibilitati realiste de ameliorare a sanatatii.

up