Menu Telefon021-221-3008

Eutanasie animale

Termenul de eutanasie deriva din termenul grec „eu” ce inseamna „bine” si „thanatos” ce inseamna moarte. O „moarte buna” ar fi aceea care survine cu minima durere si suferinta. In contextul acestor recomandari, eutanasia reprezinta actul de inducere de catre om a mortii animalului

Eutanasie

CompasiuneEste responsabilitatea noastra ca medici veterinari si fiinte umane, de a ne asigura ca, daca trebuie luata viata unui animal, acest fapt trebuie sa se petreaca cu cel mai mare grad de respect si subliniind faptul ca moartea trebuie sa survina cu cat mai putina suferinta si durere posibil.

Tehnicile de eutanasie trebuie sa aiba ca rezultat o pierdere rapida a cunostiintei, urmata de stop cardiac sau respirator si in final incetarea functiei cerebrale. Suplimentar, tehnica trebuie sa minimalizeze suferinta si anxietatea prin care trece animalul anterior pierderii cunostintei.

Eutanasia include consultul si anestezia.

< 5 kg100 lei
5-10 kg150 lei
10-20 kg200 lei
20-40 kg250-300 lei
> 40 kg300-400 lei
Incinerare colectiva cu transport inclus:15 lei/kg

Nu se efectueaza eutanasie decat pentru pacientii Nobil VET care manifesta suferinta cronica sau acuta si pentru care nu exista posibilitati realiste de ameliorare a sanatatii.

Nevoia de a minimaliza suferinta, inclusiv frica, anxietatea si teama, trebuie luata in consideratie in determinarea metodei de eutanasie. Contentia delicata (preferabil intr-un mediu familiar si sigur), manipularea atenta si vorbitul cu animalul in timpul eutanasiei, au adesea un efect calmant asupra animalelor ce sunt obisnuite sa fie manipulate.

In cadrul cabinetului nostru, efectuam eutanasie doar pentru pacientii Nobil VET, care manifesta suferinta cronica sau acuta si pentru care nu exista posibilitati realiste de ameliorare a sanatatii.