ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Telefon021-221-3008

Vaccinarea animalelor de companie

Precum oamenii, si animalele sunt expuse riscului de a contacta o serie de boli diferite in timpul vietii. Din fericire, vaccinurile sunt disponibile pentru a-ti proteja companionul de aceste amenintari. De la Rabia la Parvoviroza, veterinarii Nobil VET ofera o varietate de vaccinuri diferite pentru fiecare dintre pacientii nostri.

Cabinet veterinar
Este important de retinut ca, in Romania circulatia cainilor trebuie sa se efectueze numai daca sunt identificati, vaccinati antirabic, inregistrati in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan si insotiti de carnetele de sanatate.

Vaccinare animale

Pentru ca animalutul dumneavoastra sa se bucure de o crestere armonioasa si sanatoasa este necesara deparazitarea si vaccinarea periodica, adaptate in functie de nevoile si stilul lor de viata.

Cabinetul Veterinar Nobil VET recomanda urmatoarea schema de deparazitare si vaccinare:

Catel

1. Pentru puii de caine, schema de deparazitare si vaccinare este urmatoarea:

Inainte de primul vaccin, la varsta de 4-5 saptamani se va efectua deparazitarea interna a animalului. Aceasta se va repeta la 10-14 zile dupa prima deparazitare interna si apoi obligatoriu inainte de fiecare vaccin. In schema de vaccinare pentru pui, sunt incluse 4 vaccinuri, care se fac la interval de 14 zile intre acestea.

6 saptamani

Saptamani
Pana la varsta de 6 saptamani, puii sunt protejati de anticorpii materni de aceea, se recomanda vaccinarea incepand cu aceasta varsta. Astfel, la varsta de 6 saptamani se administreaza vaccinul impotriva Parvovirozei.

8 saptamani

Saptamani
La varsta de 8 saptamani se administreaza vaccinul Puppy DP, pentru imunizarea contra bolii Carre (Distemper) şi a Parvovirozei.

10 saptamani

Saptamani
La varsta de 10 saptamani se administreaza vaccinul DHP+L, a carui denumire vine de la D - Distemper,  H - Hepatita infectioasa, P – Parvoviroza , L – Leptospiroza.

12 saptamani

Saptamani
La varsta de 12 saptamani se administreaza vaccinul polivalent DHPPiL, a carui denumire vine de la D - Distemper,  H - Hepatita infectioasa, P – Parvoviroza ,Pi – Parainfluenta, L – Leptospiroza

Incepand cu, varsta de 12 saptamani se poate efectua vaccinul antirabic. Conform legislatiei in vigoare, doar cainii care sunt microcipati si inregistrati in RECS ( Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan) pot fi vaccinati antirabic.

Catel

Pe toata perioada schemei de vaccinare, nu se recomanda ca puiul sa fie scos in parc, sa intre in contact cu alte animale sau cu incaltamintea de strada a proprietarilor. Animalul poate intra in contact cu alti caini, abia dupa 10-14 zile de la ultimul vaccin polivalent.Din momentul in care animalul are contact cu mediul inconjurator este necesara efectuarea unei deparazitari externe.

Catel

2. In cazul cainilor adulti, schema de deparazitare si vaccinare este simpla.

Deparazitarea interna se realizeaza la interval de 3 luni, iar deparazitarea externa in fiecare luna. Anual se face un singur vaccin, vaccinarea antirabica fiind obligatorie in fiecare an..

Pisici

3. Schema de deparazitare si vaccinare pentru puii de pisica

Prima deparazitare interna la pisici se face la varsta de 4 - 5 saptamani. Aceasta se va repeta la 10-14 zile dupa prima deparazitare interna si apoi obligatoriu inainte de fiecare vaccin.

Schema de vaccinare la puii de pisica cuprinde 2 vaccinuri care se vor efectua la interval de o luna intre acestea. Pana la varsta de 8 saptamani, pisicile sunt protejate de anticorpii materni, de aceea se recomanda vaccinarea acestora incepand cu varsta de 2 luni.

8 saptamaniSaptamani

La varsta de 8 saptamani se administreaza vaccinul polivalent (impotriva Herpesvirozei, Calicivirozei si Panleucopeniei). Pentru o imunizare corecta, acest vaccin se va repeta la varsta de 12 saptamani. De asemenea, incepand cu aceasta varsta se poate administra vaccinul antirabic.

Pisici
Pisica

4. Schema de vaccinare pentru pisicile adulte

La pisicile adulte, deparazitarea interna se realizeaza o data la 3 luni, in functie de regimul de viata al pisicii . Deparazitarea externa se realizeaza lunar cu produse speciale pentru pisici, iar vaccinarea se realizeaza anual.

In continuare, poti consulta lista de preturi pentru vaccinare

Caine:
1. Nobivac Parvo C80 lei
2. Nobivac DP Plus 80 lei
3. Nobivac DHP + L85 lei
4. Nobivac DHPPI + L85 lei
5. Nobivac DHPPI+RL (vaccin anual = polivalent + antirabic)100 lei
6. Nobivac Rabies50 lei
7. Bordetella – KC (impotriva Tusei de Canisa).85 lei
Pisica:
1.Nobivac Tricat Trio100 lei
2.Nobivac Tricat Trio + Rabies (vaccin anual)120 lei
Iepure:
Iepure (impotriva bolii hemoragice si mixomatozei)35 lei

* Vaccinarea antirabica anuala in Romania este obligatorie prin lege. NU se pot vaccina antirabic cainii neidentificati (neinscrisi in R.E.C.S.).

* Vaccinarea se poate efectua strict la animalele de companie clinic sanatoase.

* Neîndeplinirea obligației de identificare a câinilor prin microcipare constituie contravenție conform art. 14 alin. 1 lit. B din O.U.G. nr. 155/2001 și se pedepsește cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

Daca ai intrebari sau nelamuriri referitoare la vaccinarea animalului tau de companie, sau daca doresti sa il aduci la noi, asteptam mesajul tau!

contact
up